Vi söker Teknisk Säljare till Kungsbacka med intresse av att sälja solcellssystem

Om företaget

Solverket Alfa är ett snabbväxande bolag med fokus på försäljning, montering och driftsättning av solcellsanläggningar främst till villamarknaden, men också lantbruk och industri. Solverket grundades 2017 och har idag fokus och fotfäste i Västsverige. Bolaget har bland de bästa kundomdömen i branschen och satsar nu på fortsatt kraftig tillväxt i Västsverige samt att expandera till landets övriga delar. Lager och huvudkontor ligger i Kungsbacka och det är till denna centrala enhet som bolaget söker teknisk säljare.

Tjänstebeskrivning

Som teknisk säljare arbetar du med försäljning av kompletta solcellsanläggningar och batterilager i västsverige. Du arbetar självständigt och har kundansvar från offert till order. I ditt ansvarsområde ingår bearbetning av nya kunder, kundbesök och uppföljning genom hela affären. Du samordnar och samarbetar med övriga säljare i företaget. Som teknisk säljare har du rätt balans mellan teknikkunnande och säljförmåga, det vill säga mellan teknisk förståelse och förmågan och motivationen i att göra affärer. Du har förmåga att se helheten och trivs i en roll där du är ute på fältet och möter kunden. Kunderna är främst villaägare men också lantbruk och industrier, vilket ställer krav på förmåga att både sälja till privatkunder och till företag med mer avancerade tekniska krav. Vardagliga arbetsuppgifter är även tillhörande administrativa delar så som offertframtagning, orderbekräftelse och dokumentation, du tar fram den tekniska specifikationen tillsammans med våra projektörer. Resande ingår i tjänsten, främst i Västsverige. Tjänsten är placerad på Solverkets kontor i Kungsbacka. Vi söker dig som har några års erfarenhet av försäljning av tekniska produkter, du har en teknisk utbildning, gärna inom solenergi eller motsvarande. Du gillar nya utmaningar och möjlighet att sälja ny miljövänlig teknik i en dynamisk bransch.

Ansökan och kontakt

Skicka din ansökan via e-post till bengt.andersson@solverket.se. Bifoga ditt CV tillsammans med personligt brev och telefonnummer.

Urvalet sker löpande så skicka gärna ansökan så snart som möjligt.

Tillträde sker enligt överenskommelse.