Peter Oom har utsetts till ny VD
för Solverket Group

Peter tar över rollen som VD den 23 april 2024 och bringar med sig en djupgående erfarenhet inom marknadsföring och en stark teknisk bakgrund som kommer att vara ovärderlig för bolagets tillväxt och utveckling framöver.

Med en gedigen erfarenhet av marknadsföring och en stark teknisk kompetens har Peter tidigare framgångsrikt lett flera teknikföretag till framgång. Med en bevisad förmåga att integrera marknadsstrategier med tekniska innovationer, kommer Peter att spela en central roll i att stärka bolagets position på marknaden och driva dess tillväxt i framtiden.

Styrelsen är övertygad om att Peter är den rätta ledaren för att leda bolaget mot nya framgångar och möjligheter. Vi ser med spänning fram emot att samarbeta med Peter och är övertygade om att denne kommer att bidra betydligt till att förverkliga bolagets vision och mål, säger Per-Erik Atterwall, styrelseordförande.

Peter är civilingenjör från Chalmers Tekniska Högskola inom Elektroteknik samt en MBA från Warwick University. Peter har en lång bakgrund från flera branscher såsom industriell service och installation, industriell tillverkning och internationell marknadsföring, teknisk och fysisk säkerhet samt IT.

Jag är oerhört glad över att ha fått förtroendet att leda Solverket Group in i en ny era”, säger Peter Oom. Företagen har en lång och framgångsrik historia, nöjda kunder, starka finanser och framför allt mycket kompetenta medarbetare, så jag är övertygad om att vi har alla förutsättningar att fortsätta att växa och utvecklas under de kommande åren, säger Peter Oom.

Solverket Group är en ledande aktör i södra Sverige på försäljning och installation av solenergianläggningar och energilagring till privatkunder, lantbruk och företag.
Bolaget har sitt huvudkontor i Kungsbacka men har också operativa enheter i Bredaryd, Lidköping och Örebro. I Solverket Group ingår bolagen Solverket alfa och Solinnovation.

Solverket Group omsatte 2023 ca 200 mkr.